Dragoș Tudorache, despre criza de la Chișinău: Voi face o vizită în R.Moldova, pentru a vedea la fața locului cum putem da o mână de ajutor

  • 15 Noiembrie 2019 13:40
Dragoș Tudorache, despre criza de la Chișinău: Voi face o vizită în R.Moldova, pentru a vedea la fața locului cum putem da o mână de ajutor

Raportorul pentru Republica Moldova în Parlamentul European, Dragoș Tudorache, afirmă că noul Guvern de la Chișinău trebuie să confirme parcursul proeuropean și să continue reformele începute în mandatul Maiei Sandu.

Potrivit lui Dragoș Tudorache, ”este necesar să fie oferite aceste asigurări pentru ca să înțelegem dacă viteza cu care președintele Dodon a găsit o soluție atât de rapidă este o veste bună sau nu”. Europarlamentarul român afirmă că a urmărit cu atenție criza de la Chișinău și a anunțat, pe pagina sa de Facebook, despre faptul că va face, în scurt timp, o vizită în Republica Moldova, ”pentru a vedea la fața locului cum putem da o mână de ajutor consistentă”, după cum s-a exprimat acesta.

El a ținut să le reamintească oamenilor politici de la Chișinău că Republica Moldova are susținere deplină de la Bruxelles pe drumul ei european, dar că, la fel ca în cazul României acum 20 de ani, este nevoie de un efort real și de reforme substanțiale. ”Joaca de-a politica sau de-a guvernarea, în care se ignoră stabilitatea și continuarea unor politici clare care să le ofere încredere partenerilor occidentali, nu o să rămână fără consecințe”, mai avertizează Dragoș Tudorache.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău