Dovadă de mare fair-play a lui Venus Williams, după înfrângerea în fața Simonei Halep: Pur și simplu, impecabil

  • 20 Ianuarie 2019 09:11
Dovadă de mare fair-play a lui Venus Williams, după înfrângerea în fața Simonei Halep: Pur și simplu, impecabil

După ce a fost învinsă categoric de Simona Halep, în  în turul 3 la Australian Open, Venus Williams a oferit o declarație de mare fair-play la adresa româncei.

"Cred că a jucat, pur și simplu, impecabil. A făcut numai 12 erori neforțate. Din păcate eu am avut de trei ori mai multe. Trebuie să îmi reduc numărul greșelilor. Dar ea a jucat minunat", a declarat Venus Williams la puțin timp după înfrângerea drastică suferită în fața Simonei, scrie Digi Sport.

Cu toate astea, veterena de 37 de ani îi va face acum galerie mezinei familiei, mult mai celebra Serena Williams, în tentativa acesteia de a trece de liderul WTA. Va fi a zecea lor partidă directă (8-1 pentru Serena), prima de când americanca a devenit mamă.

Serena Williams, nerăbdătoare să o întâlnească pe Simona Halep

Deși recunoaște că ar fi plăcut să fie din nou adversara surorii sale, Serena a declarat că e nerăbdătoare să joace împotriva Simonei, care este numărul 1 mondial. Mai ales că acest lucru nu s-a mai întâmplat de la revenirea în circuit, după ce a născut.

"Indiferent cu cine voi juca, va fi un meci foarte intens. Abia aștept să-l joc. Sincer, mi-ar plăcea să înfrunt numărul 1 mondial, deși m-aș bucura și pentru victoria lui Venus. Voi fi pregătită pentru orice adversară.

Va fi grozav. Nu cred că am jucat împotriva numărului 1 mondial, de când am revenit. Așa că, da, va fi foarte bine", a declarat Serena Williams, la finalul meciului cu Yastremska.

Simona Halep și Serena Williams nu s-au mai întâlnit din 2016, când americanca s-a impus în trei seturi, în sferturile de finală de la US Open.

În total, cele două au fost adversare de 9 ori, iar singura victorie a Simonei a fost obținută în faza grupelor la Turneul Campioanelor, în 2014.

Simona Halep, despre Serena Williams: "Nu mă mai simt intimidată de ea"

Simona crede că viitoarea sa adversară este cea mai bună din lume. Serena Williams (16 WTA) are 23 de turnee de Grand Slam la activ, 7 dintre ele la Melbourne.

"Serena era o sperietoare când eram mai tânără, dar acum nu mă mai simt intimidată. Am un respect uriaș pentru ea, pentru că este o mare campioana, dar e doar o adversară din turul următor pentru mine.

Să fii numărul 1 în lume sau să fii cel mai bun din lume, după părerea mea sunt lucruri puțin diferite. În acest moment, eu sunt numărul 1 în lume. Simt că sunt acolo de multe luni, multe săptămâni. Dar, cu siguranță Serena este cea mai bună din lume, pentru că are atât de multe trofee de Grand Slam. A fost foarte mult timp pe primul loc.

Nu pot să compar rezultatele mele cu ale ei. Dar, în acest moment, această poziție (n.r. de lider WTA) îmi dă încredere și mă ajută să fiu pozitivă", a spus Simona Halep, după victoria de la Australian Open.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău