Douăzeci de țări au refuzat să semneze Armistițiul olimpic adoptat de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

  • 03 Decembrie 2021 15:29
Douăzeci de țări au refuzat să semneze Armistițiul olimpic adoptat de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat așa-numitul Armistițiu olimpic pentru JO de iarnă de la Beijing, dar mass-media din Australia a anunțat vineri că această țară, alături de alte 19 state, refuză să semneze documentul, în timp ce analizează un posibil boicot diplomatic, informează DPA, citată de Agerpres.

Australia și Statele Unite se gândesc să nu trimită demnitari la Olimpiada din luna februarie (4-20 februarie), în semn de protest față de situația drepturilor omului în China, inclusiv recentul scandal care a implicat-o pe jucătoarea de tenis Shuai Peng.

Sportivii din aceste țări ar urma în continuare să participe la Jocurile de la Beijing, care au reguli stricte anti-coronavirus.

Apelul la un armistițiu în conflicte pe durata Jocurilor Olimpice își are rădăcinile în antichitate și, chiar dacă versiunea sa actuală este în mare parte simbolică, informațiile potrivit cărora unele țări refuză să-l semneze este un semnal clar pentru China.

Întrebat despre un boicot diplomatic al Jocurilor, premierul australian Scott Morrison, citat de ziarul Sydney Morning Herald, a afirmat: „Examinăm în prezent aceste chestiuni și lucrăm la aceste probleme”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău