Două volume despre istoria presei în spațiul românesc, lansate la Chișinău

  • 12 Aprilie 2013 09:27
Două volume despre istoria presei în spațiul românesc, lansate la Chișinău

Două volume despre istoria presei în spațiul românesc au fost lansate joi, 11 aprilie, la Chișinău.

Este vorba despre Enciclopedia cronologică ”Istoria jurnalismului  din România în date” și ”Cronica Basarabiei. 1918-1944. Mărturii din presa timpului și imagini de epocă”. Lucrările prezintă date despre mijloacele de informare în masă și modul în care au reflectat acestea evenimenetele vremii. 

Enciclopedia cronologică ”Istoria jurnalismului  din România în date”, prezintă presa românească începând cu anul1731șipână în prezent - peste18 mii de publicațiiperiodice, radiouri, televiziunișiagenții de presă. La editarea volumului au lucrat peste 100 de autori voluntari, coordonați de conferențiarul universitar, Marian Petcu.

Ce de-a doua lucrare, ”Cronica Basarabiei”, cuprinde articole ale presei din perioada interbelică din Basarabia, parte componentă a României Mari. Unul dintre autorii volumului, directorul agenției ”Moldpres”, Vlad Darie, povestește că a fost intersant de modul în care presa reflectaevenimentele acelei perioade.

Autorii au relatat în lucrare și despre publicațiile de propagandă sovietică de pe teritoriul Basarabiei.

Lucrările au fost prezentate în cadrul ediției a 14-a a Simpozionului științific   anual ”Presa națională- promotoare a revirimentului cultural din Basarabia”, organizat de Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat și Asociația Română de Istorie a Presei, filiala Basarabia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău