Două țări baltice anunță măsuri după ce Putin a decretat mobilizarea parțială militară

  • 21 Septembrie 2022 16:35
Două țări baltice anunță măsuri după ce Putin a decretat mobilizarea parțială militară

Lituania ridică nivelul de alertă al armatei după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia. Totodată, Letonia a transmis că nu îi va primi pe rușii care vor să scape de mobilizare și fug din țară.

Lituania a ridicat nivelul de alertă al forței de reacție rapidă a armatei sale "pentru a preveni orice provocări din partea Rusiei", a declarat miercuri ministrul Apărării, Arvydas Anusauskas, după ce Moscova a anunțat o mobilizare militară parțială, relatează Reuters, potrivit Digi24.

 "Din moment ce mobilizarea militară a Rusiei se va desfășura și în regiunea Kaliningrad, în vecinătatea noastră, Lituania nu poate să privească impasibilă. Forțele noastre de intervenție în caz de urgență ridică nivelul de alertă pentru a preveni orice provocare din partea Rusiei. 

De asemenea, luăm în considerare să sporim sprijinul pentru Ucraina și să invităm toți aliații noștri să crească acest sprijin. Agresiunea rusă în Ucraina trebuie oprită. Disperareaa Rusiei pentru mobilizare a Rusiei arată că nu are alte opțiuni de salvare a teritoriilor ucrainene ocupate, așa că apelează la ultima soluție", a scris el pe Facebook.

Totodată, Letonia a anunțat prin vocea ministrului de externe că nu va oferi refugiu niciun cetățean rus care fuge de mobilizare. 

"Din motive de securitate, Letonia nu va elibera vize umanitare sau de altă natură acelor cetățeni ruși care evită mobilizarea și nici nu va modifica restricțiile de trecere a frontierei pentru cetățenii ruși cu vize Schengen", a precizat ministrul de externe leton Edgars Rinkevics într-un mesaj publicat pe Twitter.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău