Două seisme au lovit insula grecească Samos

  • 31 August 2022 16:00
Două seisme au lovit insula grecească Samos

Două cutremure de pământ care au lovit insula grecească Samos miercuri, în jurul orei prânzului, s-au produs într-un interval de doar 15 minute, informează DPA.

Ambele seisme au fost localizate la aproximativ 10 kilometri de extremitatea sudică a acestei insule din Marea Egee, la o adâncime de 13 kilometri sub nivelul scoarței. Potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, primul seism a avut magnitudinea 4,8, iar cel de-al doilea a avut magnitudinea 5,2, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență de pe insulă a dezvăluit pentru un post de televiziune că localnicii și turiștii au ieșit pe străzi cuprinși de panică după primul seism.

'Verificăm dacă s-au produs pagube materiale, dar până acum nu am descoperit nimic', a declarat primarul din East Samos, Giorgios Stantzos, pentru postul radiofonic Skai. Edilul elen a adăugat că pe insulă se află și mulți turiști, însă oamenii nu trebuie să aibă în prezent motive de îngrijorare.

Locuitorii din Samos își amintesc încă puternicul seism care s-a produs pe această insulă în octombrie 2020. Atunci, un seism cu magnitudinea 6,9 a provocat prăbușirea mai multor clădiri. Două persoane tinere au fost ucise.

Pe coasta vestică a Turciei, afectată și ea de acel cutremur de pământ, au fost raportate peste 100 de victime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău