Două secții ale Spitalului „Sfânta Treime” au fost inaugurate după renovarea cu suportul financiar al Japoniei

  • 18 Ianuarie 2017 17:54
Două secții ale Spitalului „Sfânta Treime” au fost inaugurate după renovarea cu suportul financiar al Japoniei

Două secții ale Spitalului „Sfânta Treime”, de urologie și endoscopie, au fost redeschise după renovare. Încăperile au fost renovate total și au fost dotate cu echipament performant, transmite IPN.

Secția Urologie are o capacitate de 30 de paturi. În secția modernizată de urologie este o sală de cistoscopie, care pemite efectuarea diagnosticului maladiilor uretrei, vezicii urinare și a prostatei cu maximă precizie. De asemenea, secția dispune de o sală de operații, dotată cu aparataj endoscopic de ultimă generație: nefroscop, ureteroscop semirigid, ureteroscop flexibil, rezectoscop și set de laparosopie.

Secția Endoscopie include șapte cabinete dotate cu videogastroscop, videobronhoscop și videocolonoscop. Fiecare dintre echipamente permit examinarea pacienților la nivelul standardelor și cerințelor mondiale, precum și stabilirea unui diagnostic corect.

Costul total al lucrărilor este de circa 12 milioane de lei, inclusiv 3,5 milioane din bugetul municipal și circa nouă milioane lei prin suportul financiar al Agenției Japoneze de Cooperare Internațională în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Serviciilor Medicale”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău