Două regiuni din R.Moldova au șansa să se transforme radical. UE investește 22,8 milioane de euro

  • 25 Ianuarie 2020 16:38
Două regiuni din R.Moldova au șansa să se transforme radical. UE investește 22,8 milioane de euro

Uniunea Europeană investește 22,8 milioane de euro pentru a susține dezvoltarea polilor regionali de creștere economică inteligentă, incluzivă și durabilă în Ungheni și Cahul, pentru a le asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții și noi oportunități, informează PNUD Moldova și UNICEF Moldova.

La Ungheni a fost lansată, la 24 ianuarie, a doua dintre cele două inițiative în cadrul noului program „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Inițiativa EU4Ungheni va implica, în perioada 2019-2025, municipiul Ungheni și localitățile sale învecinate din raion. Programul este implementat de PNUD și UNICEF cu îndrumarea strategică a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

O inițiativă similară în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” a fost deja anunțată la Cahul (EU4Cahul). Regiunea-cheie Ungheni, susținută de UE, va beneficia de asistență considerabilă pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor săi, la un nivel cât mai aproape de standardele UE, se menționează în comunicatul celor două organizații.

„Participarea municipiului Ungheni la acest program este o deosebită oportunitate pentru dezvoltarea durabilă a localității", a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

„Prin această inițiativă ambițioasă UE investește resurse substanțiale pentru implicarea cetățenilor și a localităților în crearea de parteneriate puternice pe baza valorilor comune. Acest program este pentru cetățeni  și își propune îmbunătățirea vieții de zi cu zi a cetățenilor. Sunt convins că împreună vom transforma orașele Ungheni și Cahul în poli de creștere inteligentă, incluzivă și durabilă ai Moldovei”, a menționat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

În următorii 5 ani, această inițiativă a UE va susține mai multe inițiative privind serviciile sociale, precum cele de educație și protecție pentru adolescenți și copii, inclusiv serviciile de îngrijire a copiilor. La fel, vor fi îmbunătățite politicile în favoarea copiilor și tinerilor, iar instrumentele inovatoare vor fi implementate în vederea asigurării abilitării, implicării și participării tinerilor.

„În cadrul acestui proiect UE, vom sprijini modernizarea școlilor, pentru a le face și mai incluzive și mai prietenoase pentru elevi, oferind în același timp instrumente inovatoare pentru asigurarea abilitării tinerilor”, a menționat Desiree Jongsma, Reprezentantă de țară UNICEF Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău