Două punte de trecere a frontierei dintre R.Moldova și Ucraina vor fi date în exploatare. Peter Michalko: În ultimele luni, au fost înregistrate mari progrese în oprirea schemelor de contrabandă

  • 27 Noiembrie 2019 13:43
Două punte de trecere a frontierei dintre R.Moldova și Ucraina vor fi date în exploatare. Peter Michalko: În ultimele luni, au fost înregistrate mari progrese în oprirea schemelor de contrabandă

Încă două puncte comune de control la trecerea frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina urmează să fie date în exploatare în primăvară.

Este vorba despre punctele Reni și Cugiurgan, care se află pe teritoriul Ucrainei. Anunțul a fost făcut după o reuniune a Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM). Relatează Cristina Popușoi.

Șeful Misiunii EUBAM, Slawomir Pichor, a declarat că punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni, care se află acum în reconstrucție, va fi gata cel mai probabil la sfârșitul lunii ianuarie.  El a subliniat că este important ca atât R. Moldova, cât și Ucraina să implementeze în continuare programul de control comun la punctele de trecere a frontierei.

„Avem două puncte noi de trecere a frontierei care se reconstruiesc și se modernizează. Cel de la Giurgiulești-Reni va fi finalizat la sfârșitul lui ianuarie.  Reni și Cuciurgan, sunt puncte de control situate pe partea Ucrainei. Sunt pași concreți care trebuie urmați  și în primăvară aceste puncte vamale vor fi pregătite pentru a realiza operațiuni comune”, a declarat Slawomir Pichor.

Grație controlului comun implementat la frontiera dintre R. Moldova și Ucraina au fost făcute progrese în oprirea schemelor de contrabandă, apreciază șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

„Lupta împotriva contrabandei este foarte importantă și e legată și de voința politică, dar și de insistența instituțiilor. Misiunea EUBAM a avut o contribuție foarte importantă pentru funcționarea serviciilor partenere. Ceea ce știm noi, în R. Moldova, în ultimele luni au fost înregistrate mari progrese în oprirea schemelor de contrabandă și această tendință trebuie să continue”, a subliniat ambasadorul.

Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina a fost lansată în 2005. EUBAM promovează controlul la frontieră, normele și practicile vamale în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău