Două preparate pentru tratamentul maladiilor respiratorii și cardiovasculare, înregistrate de urgență la Agenția Medicamentului

  • 20 Februarie 2019 12:01
Două preparate pentru tratamentul maladiilor respiratorii și cardiovasculare, înregistrate de urgență la Agenția Medicamentului

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a anunțat astăzi că a înregistrat în regim de urgență prețul de producător pentru două preparate destinate tratamentului bolilor respiratorii și cardiovasculare care vor fi oferite gratuit pacienților, comunică MOLDPRES.

Potrivit AMDM, cele două preparate (Secretide Diskus pulbere de inhalat și Acetilsalicilic comprimate), au fost incluse recent în lista medicamentelor compensate din Fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală și au fost solicitate de mai mulți cetățeni care au apelat la Linia Verde a AMDM.

Conform sursei citate, procedura standard de examinare a dosarelor până la înregistrare durează 60 de zile.

Prețul de producător pentru Secretide Diskus 100 mcg/doz constituie 318,93 lei, pentru  Secretide Diskus 250 mcg/doz – 421,30 lei, Totodată, prețul de producător pentru Acetilsalicilic 325 mg comprimate este de 24,35 lei și Acetilsalicilic 500 mg comprimate – 18,69 lei. Aceste preparate, din 24 ianuarie 2019, sunt compensate 100% din Fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Secretide Diskus este un preparat unic pe piața farmaceutică în ce privește combinația de substanțe active, fiind utilizat în tratamentul maladiilor respiratorii. Acetilsalicilic este prescris pentru pacienții cu maladii cardiovasculare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău