Două noi mandate de arestare în dosarul exploziei din Beirut

  • 21 August 2020 18:30
Două noi mandate de arestare în dosarul exploziei din Beirut

Judecătorul libanez însărcinat cu ancheta asupra exploziei care a devastat pe 4 august portul Beirut și o parte din capitala libaneză a emis vineri două noi mandate de arestare, a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

"Judecătorul de instrucție, Fadi Sawan, și-a continuat investigațiile (...) și a emis astăzi două mandate de arestare", a precizat această sursă.

Potrivit Agenției naționale a informației, este vorba despre Hanna Fares, directorul direcției vămilor din Beirut, și de Nayla al-Hajj, ingineră în cadrul unei firme însărcinate cu lucrările de întreținere în hangarul nr. 12, unde a avut loc explozia.

Uriașa deflagrație care a zguduit capitala libaneză, soldându-se cu 181 de morți și peste 6.500 de răniți, a fost pusă de autorități pe seama stocării de șase ani, "fără măsuri de siguranță", a 2.750 de tone de nitrat de amoniu într-un depozit din portul Beirut.

Autoritățile anchetează asupra cauzelor deflagrației care a devastat zone întregi din capitală și a lăsat circa 300.000 de persoane fără adăpost.

În total, șase suspecți, din cele 25 de persoane anchetate în acest dosar, au făcut obiectul unor mandate de arestare de la 4 august, printre care directorul general al portului, Hassan Koraytem, și directorul general al vămilor, Badri Daher.

Autoritățile libaneze, acuzate de mulți că sunt vinovate de producerea dramei prin corupție și neglijență, au respins ideea unei anchete internaționale, în pofida vocilor care solicită acest lucru în Liban și în străinătate.

Anchetatori ai FBI au ajuns totuși în Liban la solicitarea autorităților libaneze pentru a ajuta în anchetă. Franța, care are cel puțin doi cetățeni uciși în explozie, a deschis propria sa anchetă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău