Două mari companii de telefonie, cercetate în SUA pentru că telefoanele lor ar depăși limita de RADIAȚII

  • 27 August 2019 12:25
Două mari companii de telefonie, cercetate în SUA pentru că telefoanele lor ar depăși limita de RADIAȚII

Comisia Federală de Comunicații va conduce o anchetă asupra anumitor smartphone-uri ale Apple și Samsung, care ar emite un nivel mai ridicat de radiații decât permit reglementările FCC, transmite Business Insider după ce publicația Chicago Tribune a semnalat acest lucru săptămâna trecută, preluat de Mediafax.ro

Comisia Federală de Comunicații va conduce o anchetă asupra anumitor smartphone-uri ale Apple și Samsung, care ar emite un nivel mai ridicat de radiații decât permit reglementările FCC, transmite Business Insider după ce publicația Chicago Tribune a semnalat acest lucru săptămâna trecută.

Cu ajutorul laboratorului de testare a radiațiilor RF Exposure Lab din California, Tribune a descoperit că iPhone 7 și iPhone 8 de la Apple emiteau niveluri de radiații dincolo de limitele FCC.

Cei de la Tribune au constatat că și Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 și Galaxy J3 au depășit de asemenea, limita de radiații.

Nivelurile excesive de radiații au fost înregistrate printr-un test care a simulat telefoanele la 2 mm distanță de un corp uman - deci, atunci când utilizatorul ține telefonul la ureche în timpul unui apel telefonic sau când telefonul este într-un buzunar.

Chicago Tribune avertizează că a efectuat teste pe doar 11 smartphone-uri, dintre sutele de mărci care sunt vândute în întrega lume.

Riscurile pentru sănătate asociate radiațiilor emise de telefoanele smart sunt încă incerte.

Unii spun că cei din generația tânără pot fi expuși la mai multe radiații emise de smartphone-uri decât generațiile mai în vârstă, deoarece smartphone-urile sunt din ce în ce mai prezente. Dar în același timp și telefoanele obișnuite dinaintea smartphone-urilor emiteau radiații.

Apple a declarat pentru Chicago Tribune că testarea publicației a fost inexactă comparativ cu testele realizate de compania americană. Cei de la Apple încă nu au oferit niciun comentariu pentru Business Insider.

Sursa:MEDIAFAX.RO

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:4,1 m/s
Sat
22
Sun
21
Mon
22
Tue
23
Wed
24

Curs oficial BNM 05 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0546
USD 17.3920 -0.0487
RON 4.0272 -0.0103
UAH 0.6518 -0.0018
RUB 0.2515 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău