Două luptătoare din R.Moldova au părăsit Campionatul Mondial

  • 19 Septembrie 2019 08:40
Două luptătoare din R.Moldova au părăsit Campionatul Mondial

Luptătoarele de stil liber din R.Moldova, Iulia Leorda (53 kg) și Emilia Cârâcu-Budeanu (50 kg) au fost eliminate marți, 17 septembrie, din concurs la Campionatul Mondial, care se desfășoară la Nur-Sultan (Kazahstan), relatează MOLDPRES.

Iulia Leorda a părăsit competiția după ce a cedat (0-10) în meciul inaugural disputat cu Yong Pak (Republica Populară Democrată Coreeană) și în primul meci din recalificăriî (0-7) susținut cu Roksana Zasina (Polonia).

Emilia Cârâcu-Budeanu a fost întrecută în debutul turneului cu scorul 9-6 de Dauletbike Jakshimuratova (Uzbekistan).

Astăzi s-a încadrat în concurs Anastasia Nichita (57 kg). Prima ei adversară este Sarita Sarita (India). Din lotul feminin mai face parte Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg). ”Sperăm să obținem, minimum, o medalie”, a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Astăzi s-a deplasat la campionat ultimul grup de luptători moldoveni de stil liber. Ei vor concura la toate categoriile de greutate. Din echipă fac parte Anatol Buruian (57 kg), Mihai Eșanu (61 kg), Andrei Perpelița (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Evgheni Nedealco (74 kg), Gheorghe Pascalov (79 kg), Petru Ianulov (86 kg), Gheorghii Rubaev (92 kg), Nicolae Ceban (97 kg) și Alexandru Romanov (125 kg). “Sperăm la o tragere la sorți favorabilă,care-i foarte importantă în luptele libere. Ne-am pregătit bine la Staiki (Belarus) și acasă. Sigur că dorim mult să urcăm pe podiumul de premiere”, a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte Libere, Nicolae Ceban, premiant al Campionatelor Europene, participant la trei ediții ale Olimpiadelor.

Campionatul se va încheia pe 21 septembrie. Primii șase clasați obțin dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău