Două localități ies din regimul de carantină instituit din cauza COVID-19. Deciziile luate în cadrul CSE

  • 05 Mai 2020 17:46
Două localități ies din regimul de carantină instituit din cauza COVID-19. Deciziile luate în cadrul CSE

Autoritățile anunță o nouă relaxare a măsurilor instituite pentru combaterea pandemiei de COVID-19, inclusiv ridicarea regimului de carantină în unele localități. Astfel, municipiul Soroca va ieși din carantină din data de 8 mai, iar orașul Glodeni  din 11 mai, a declarat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale.

De duminica viitoare, 10 mai, se permit slujbele sau alte activități religioase, dar acestea trebuie să se desfășoare exclusiv în aer liber, cu respectarea tuturor regulilor: distanța socială de doi metri și purtarea măștilor. Nu se va permite contactul fizic cu obiectele religioase. Deciziile au fost luate în această seară de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Tot astăzi, s-a decis că deținătorii de patente și cei care desfășoară activitate individuală de întreprinzător vor primi un ajutor de șomaj unic în valoare de 2775 de lei, pentru în perioada stării de urgență când au fost sistate activitățile în piețe și centrele comerciale. Pentru aceasta din bugetul de stat vor fi alocate peste 34 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău