Două localități din nordul țării vor avea propria stemă și drapel

  • 25 Octombrie 2021 14:19
Două localități din nordul țării vor avea propria stemă și drapel
Sursă: monitorul.gov.md

Satele Sofia din raionul Drochia și Căinarii Vechi, raionul Soroca, și-au înregistrat propriile stemă și drapel. Decretele prezidențiale în acest sens au fost publicate în Monitorul Oficial din 22 octombrie curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, stema satului Sofia reprezintă un câmp verde, pe care este imprimat chipul Sfintei Sofia - Înțelepciunea lui Dumnezeu. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur. Drapelul reprezintă o pânză pătrată verde, putând în mijloc chipul Sofiei – Înțelepciunea lui Dumnezeu.

Stema satului Căinarii Vechi reprezintă un câmp roșu, o fâșie îngustă ondulată de aur, coborâtă și însoțită de un cioban stând în picioare, privind în față, purtând straie naționale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap și ciubote, ținând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ și flancat de două oițe păscând, afrontate, totul de argint, iar jos de o știucă în fascie, de același metal. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur.

Drapelul localității reprezintă o pânză pătrată roșie, cu talpa galbenă, purtând în mijloc un cioban stând în picioare, privind în față, purtând straie naționale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap și ciubote, ținând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ și flancat de două oițe păscând, afrontate, totul alb.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău