Două licee din municipiul Chișinău vor fi reorganizate

  • 22 Septembrie 2016 22:46
Două licee din municipiul Chișinău vor fi reorganizate

Liceul Teoretic „Trușeni” și Liceul Teoretic „Durlești” din municipiul Chișinău urmează să fie reorganizate în gimnazii, din cauza lipsei elevilor în clasele liceale.

O decizie în acest sens a fost aprobată joi, 22 septembrie, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, transmite IPN.

Șefa Direcției educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat că în instituția de învățământ din Trușeni își fac studiile 234 de elevi, iar blocul de studii este utilizat în proporție de 42,5%, capacitatea liceului fiind de 500 de elevi. Pe parcursul ultimelor ani se atestă o reducere considerabilă a numărului de elevi. Din anul de studii 2013-2014, în instituție nu sunt clase liceale deoarece nu există solicitări din partea elevilor. Cât ține de liceul din Trușeni, în anul curent de studii activează doar nouă complete de clase, cu un număr total de 229 de elevi. Din anul 2013, clase liceale nu mai există, deoarece la fel nu există solicitări.

Ca urmare a dezbaterilor, proiectul de reorganizare a fost votat cu majoritatea simplă a consilierilor prezenți în sală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău