Două grădinițe din municipiul Chișinău vor fi reabilitate termic cu suportul USAID

  • 16 Septembrie 19:00
Două grădinițe din municipiul Chișinău vor fi reabilitate termic cu suportul USAID

Clădirile grădinițelor nr. 20 și 215 din municipiul Chișinău vor fi renovate și eficientizate energetic cu un grant oferit de către Proiectul USAID Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), transmite IPN.

După realizarea lucrărilor, consumul de energie se va micșora cu circa 60%, iar peste 600 de copii și zeci de educatori și angajați vor beneficia de condiții mai bune la grădinițe, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul va fi finanțat după un nou mecanism – Super ESCO, care presupune răscumpărarea investițiilor din contul economiilor la factura pentru energie. Mecanismul este susținut de Ministerul Energiei și cel al Finanțelor.

MESA va oferi asistență tehnică pentru a asigura implementarea deplină a Programului Super ESCO, care după încheierea fazei pilot va fi transferat în gestiunea Centrului Național pentru Energia Durabilă (CNED). Primăria municipiului Chișinău va oferi sprijinul necesar pentru implementarea programului și realizarea măsurilor de eficiență energetică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:88 %
Vint:7,2 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău