Prima ședință a noii componențe a CMC. Blocul ACUM va avea două fracțiuni. Cine vor fi liderii acestora

  • 15 Noiembrie 2019 11:17
Prima ședință a noii componențe a CMC. Blocul ACUM va avea două fracțiuni. Cine vor fi liderii acestora

Consilierii municipali din Chișinău ai Blocului ACUM au constituit două fracțiuni în cadrul Consiliului. Cea a Platformei Demnitate și Adevăr este condusă de liderul partidului, Andrei Năstase, iar cea a Partidului Acțiune și Solidaritate este condusă de Vasile Grădinaru.

În aceste clipe se desfășoară prima ședință a noii componențe a Consiliului Municipal Chișinău.

UPDATE 11:38: Consiliul Municipal a întrerupt ședința pentru o oră și 30 de minute, pentru ca fracțiunile constituite să negocieze componența numerică a comisiilor. Propunerile socialiștilor au fost criticate de liberali și de blocul ACUM.

Primarul General, Ion Ceban, a acceptat ca repartizarea să se facă după consultări, chiar dacă Andrei Năstase l-a învinuit că face uz de aceleași practici ca și colegii săi din parlament.

Ion Cebanu de la PL l-a învinuit pe Ceban, că indiferent de faptul că s-a retras din partid, va fi un primar nociv.

”Consilierii Platformei DA nu vor face nici un fel de alianțe sau coaliții electorale, dar vor vota toate proiectele bune pentru oameni, indiferent care vor fi inițiatorii acestora. Relația noastră cu primarul Chișinăului va fi una instituțională, complet transparentă și se va derula în limitele legii”, a anunțat Andrei Năstase pe Facebook.

„În Consiliul Municipal Chișinău și în Primăria Chișinău cum a fost până acum, de astăzi nu va mai fi!”, a mai adaugat acesta. 

Consiliul Municipal Chișinău are în total 51 de membri. Partidul Socialiștilor a câștigat cele mai multe mandate – 22, Platforma DA – 10 mandate, Partidul Acțiune și Solidaritate are 9 consilieri, Partidul Liberal – 3, Partidul Democrat și Partidul Șor – câte doi, iar Partidul Unității Naționale, Partidul Comuniștilor și Mișcarea „Forța Nouă” - câte unul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău