Două curse interurbane de tren vor fi anulate

  • 09 Ianuarie 2016 18:49
Două curse interurbane de tren vor fi anulate

Două curse de tren de pe rutele Chișinău-Ungheni-Chișinău și Ungheni-Bălți-Slobozia-Ungheni vor fi anulate începând cu 18 ianuarie curent.

Directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, a declarat pentru IPN că aceste curse vor fi anulate din cauza lipsei de pasageri.

Este vorba despre cursa Ungheni-Chișinău care pornea de la stația terminus la ora 03.43 noaptea și Bălți-Slobozia-Ungheni, care pornea la ora 04.39 dimineața. „Conform statisticelor făcute de noi, pe aceste rute mergeau foarte puțini pasageri, în jur de 20-30 de oameni”, a declarat Iurie Topală.

Potrivit directorului CFM, în anul 2014 Calea Ferată a suferit pierderi de 180 de milioane de lei din această cauză, conducerea instituției a decis să facă economii. „Pasagerii acestor curse nu vor fi afectați, pe aceste distanțe rămân alte curse de trenuri. Noi am scos toate cursele de noapte ca să facem economii”, a mențonat directorul CFM.

Totodată, acum o lună a fost anulată cursa de tren Chișinău-Ocnița, la fel, din lipsă de pasageri pe porțiunea Bălți-Ocnița.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău