Două cazuri de rujeolă, în municipiul Chișinău

  • 14 Mai 2018 14:35
Două cazuri de rujeolă, în municipiul Chișinău

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că au fost confirmate, de la începutul lunii mai curent, două cazuri de rujeolă.

Potrivit unui comunicat la Ministerului, în primul caz este vorba de un bărbat cu vârsta de 33 ani, șofer a unui autocar de pasageri, care făcea curse regulate pe ruta Chișinău – Cluj (România) Vârsta bolnavului, tratamentul primit inițial de sine stătător, vigilența scăzută față de rujeolă, nu au permis o depistare precoce a cazului. Bolnavul s-a aflat la tratament în spitalul clinic se boli infecțioase „Toma Ciorbă”, în perioada 1 – 8 mai curent, fiind externat în stare satisfăcătoare. 

Al doilea caz a fost confirmat, pe 11 mai curent, la o persoană cu vârsta de 21 ani din municipiul Chișinău. Pacienta s-a îmbolnăvit când se afla în regiunea Vinița, Ucraina. A revenit din Ucraina după o lună, având simptome că s-a îmbolnăvit dee de rujeolă (febră, erupții cutanate maculo-papuloase ). Prin investigați de laborator diagnosticul de rujeolă a fost confirmat pe 11 mai curent, iar bolnava se mai află la tratament cu dinamică pozitivă.

Ministerul Sănătății mai menționează că situația epidemică privind rujeola continuă să rămână nefavorabilă în Ucraina și România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău