Două cazuri de returnare a mărfurilor moldovenești, destinate exportului în Rusia prin tranzitarea teritoriului Ucrainei

  • 15 Ianuarie 2019 15:42
Două cazuri de returnare a mărfurilor moldovenești, destinate exportului în Rusia prin tranzitarea teritoriului Ucrainei

Conform datelor Serviciului Vamal, de la 1 ianuarie curent, când au intrat în vigoare interdicțiile, și până în prezent, au fost înregistrate două cazuri de returnare a mărfurilor din Republica Moldova, destinate exportului în Federația Rusă sau în altă țară terță prin tranzitarea teritoriului Ucrainei.

Federația Rusă a introdus interdicții la importul mai multor categorii de mărfuri provenite din Ucraina sau care tranzitează teritoriul acesteia. Decizia a fost comunicată Serviciului Vamal al Republicii Moldova de către Ambasada Ucrainei în țara noastră, informează MOLDPRES. 

Restricțiile au fost adoptate de Guvernul Federației Ruse la 29 decembrie 2018 și au intrat deja în vigoare la 1 ianuarie curent. 

Potrivit aceluiași document, este admisă tranzitarea mărfurilor restricționate prin teritoriul Federației Ruse spre țări terțe, cu condiția asigurării posibilității de urmărire a transportării acestora și aplicării, pe compartimentele de marfă ale vehiculelor, a sigiliilor, inclusiv a celor ce funcționează în baza tehnologiei Sistemului Global de Navigare prin Satelit „ГЛОНАСС”.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău