Două cazuri de COVID-19 la bordul uneia dintre primele croaziere în America de Nord de la începutul pandemiei

  • 11 Iunie 2021 12:42
Două cazuri de COVID-19 la bordul uneia dintre primele croaziere în America de Nord de la începutul pandemiei

Două persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 joi la bordul Celebrity Millennium, una dintre primele nave de croazieră care au navigat în America de Nord de la începutul pandemiei, în pofida faptului că membrii echipajului și pasagerii de peste 18 ani fuseseră vaccinați, a anunțat compania de croaziere Royal Caribbean într-un comunicat, potrivit AFP și DPA.

Conform companiei, toți pasagerii aflați la bord trebuiau să fie complet vaccinați dacă aveau peste 18 ani. De asemenea, toți membrii echipajului au fost imunizați. Vârstele persoanelor care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 nu au fost dezvăluite, notează DPA.

"Persoanele în cauză sunt asimptomatice, fiind în prezent izolate și monitorizate de către echipa noastră medicală", a precizat compania, care a dat asigurări că efectuează o operațiune de urmărire a contactelor celor infectați și a cărei navă a părăsit Sint Maarten, partea olandeză a insulei Saint Martin din Caraibe, pe 5 iunie.

Cele două persoane au fost testate pozitiv în timpul "testului obligatoriu de la sfârșitul croazierei", a explicat Royal Caribbean, care precizează totodată că pasagerii au trebuit să prezinte dovada vaccinării, alături de un test negativ de COVID-19, realizat cu mai puțin de 72 de ore înainte de îmbarcare.

Potrivit New York Times, la bordul navei sunt 600 de pasageri și 650 de membri ai echipajului.

Centrele pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) au emis la începutul lunii mai noi reguli pentru a permite pasagerilor vaselor de croazieră să revină la bord în condiții stricte: 95% dintre persoanele de pe nave, pasagerii și angajați, să fie vaccinați.

Plecată din Sint Maarten, Celebrity Millennium se va întoarce pe insulă sâmbătă după un periplu care a inclus Barbados, Aruba și Curacao. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău