Două cărți de povești pentru copii au fost lansate la Biblioteca Națională a Moldovei

  • 06 Noiembrie 2019 17:30
Două cărți de povești pentru copii au fost lansate la Biblioteca Națională a Moldovei

„Poveștile celor patru anotimpuri”, carte scrisă de Alexandru Plăcintă, și „Mimu, pisicuța care a mâncat povești”, autor Petre Crăciun, sunt cele două volume pentru copii lansate astăzi într-un eveniment care a avut loc la Biblioteca Națională a Moldovei.

„Cartea „Poveștile celor patru anotimpuri”, pe care am și ilustrat-o, a fost scrisă cu dragoste pentru copii, dar și pentru dragostea lor de carte. Mă impresionează cum văd copiii lumea și mă strădui să o văd și eu cu ochii lor”, a declarat Alexandru Plăcintă pentru IPN.

Autorul a menționat că volumul lansat are mai multe povești care nu se repetă despre cele patru anotimpuri, văzute prin ochii copiilor.

Petre Crăciun, autor venit de la București pentru lansarea cărții sale „Mimu, pisicuța care a mâncat povești”, este membru al Uniunii Scriitorilor din România și laureat al premiului USR pentru carte de copii. „Este cartea mea cu numărul 25 pentru copii. Toate cărțile pe care le-am scris în ultimii ani le-am lansat aici, la Chișinău”, a declarat Petre Crăciun pentru IPN.

Autorul a precizat că volumul lansat pe 6 octombrie este pentru copii de 4-6 ani și este o carte despre prietenie, despre candoare. „Personajul principal care personifică inocența este o pisicuța a unui povestitor celebru, căruia începe să îi mănânce poveștile. Fiind la vârsta inocenței și auzind că poveștile lui sunt bune, pisicuța s-a apucat să i le mănânce, făcând confuzie terminologică, așa cum fac copiii”, a spus Petre Crăciun.

Prezent la eveniment, Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, a declarat pentru IPN că cele două cărți sunt înrudite. „Și una și alta sunt cărți de povești contemporane, inspirate din viața și universul lumii de astăzi a copiilor. Cărțile exprimă preocupările unui copil evoluat, al unui copil din secolul 21”, a spus Arcadie Suceveanu.

Elena Pintilei, directoarea generală a Bibliotecii Naționale, gazda evenimentului, a precizat că cei doi scriitori  fac din copiii niște norocoși. „Anul 2020 va fi declarat Anul lecturii. Vă așteptăm pe toți la bibliotecă să dezvoltăm arta cititului la tânăra generație”, a spus Elena Pintilei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău