Două bombardiere americane au survolat Peninsula Coreeană, într-un exercițiu de noapte cu avioane japoneze și sud-coreene

  • 11 Octombrie 2017 08:55
Două bombardiere americane au survolat Peninsula Coreeană, într-un exercițiu de noapte cu avioane japoneze și sud-coreene

Șase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cel mai recent exercițiu de forță față de Coreea de Nord, transmite Agerpres.

Misiunea a fost efectuată noaptea trecută când Phenianul a marcat 72 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor și nu a răspuns deocamdată la exercițiile militare. 

Tot ieri, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost informat de echipa sa de securitate națională asupra "unei serii de opțiuni" de răspuns la amenințările Coreei de Nord, în fața unei eventuale agresiuni. 

După cum a informat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, la întâlnirea cu președintele american au luat parte secretarul Apărării, James Mattis, și șeful Statului Major Interarme, Joseph Dunford.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău