Două agenții ale ONU vor acorda suport financiar refugiaților și familiilor care îi cazează în R.Moldova

  • 25 Martie 2022 15:59
Două agenții ale ONU vor acorda suport financiar refugiaților și familiilor care îi cazează în R.Moldova

Agenția ONU pentru Refugiați și Programul Alimentar Mondial vor acorda suport financiar refugiaților din Ucraina și familiilor moldovene care au adăpostit mai mult de doi refugiați, transmite MOLDPRES.

Reprezentantul interimar al Agenției ONU pentru Refugiați, Francesca Bonelli, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că instituția pe care o reprezintă va acorda un suport financiar lunar în valoare de 2200 de lei tuturor refugiaților în vârstă, cu copii, refugiaților nevoiași și celor care prezintă vulnerabilități. Pentru a beneficia de acest suport financiar lunar, refugiații vor trebui să se înscrie la centrele de plasament ori la centrele mobile care vor circula prin țară, notează sursa citată.

Banii vor putea fi ridicați în numerar ori prin intermediul cardurilor bancare care vor fi oferite refugiaților. Agenția ONU pentru Refugiați a estimat, pentru primele șase luni, suma de 49 de milioane de dolari pentru plata acestui suport financiar.

La rândul său, reprezentantul Programului Alimentar Mondial în Republica Moldova, Cesar V. Arroyo, a anunțat că familiile moldovenilor care au adăpostit în casele lor mai mult de doi refugiați vor primi un ajutor financiar unic în valoare de 3500 de lei. Banii vor putea fi primiți prin Western Union ori prin intermediul unei bănci comerciale din țară.

Arroyo a specificat că acest ajutor va fi acordat după identificarea tuturor familiilor care adăpostesc refugiați. Procesul de identificare va începe la data de 28 martie. Oficialul ONU a spus că Programul Alimentar Mondial are la dispoziție 7-8 milioane de dolari pentru a face posibil acest ajutor unic.

În Republica Moldova sunt circa 100 de mii de refugiați din Ucraina, jumătate dintre aceștia sunt copii. În cele 96 de centre de plasament destinate acestora se află cazați 4600 de refugiați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău