Două aeronave MiG-21 românești au interceptat patru avioane ale Rusiei deasupra Mării Negre

  • 24 Iulie 2020 09:51
Două aeronave MiG-21 românești au interceptat patru avioane ale Rusiei deasupra Mării Negre

Două aeronave MiG-21 LanceR au interceptat desupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, patru aeronave ale Federației Ruse. MApN a confirmat informația, precizând că „misiunea a fost una de rutină”.

În cadrul misiunii standard de poliție aeriană, care a fost executată azi, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române au interceptat patru aeronave ruse deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, scie defenseromania.ro

Se pare că este vorba despre două aeronave Tupolev-22 și două Su-27, potrivit colonelului Constantin Spânu, directorul de comunicare al MApN.

„A fost o misiune standard de poliție aeriană executată azi de Forțele Aeriene Române. La solicitarea Centrului NATO de Operațiuni Aeriene Combinate au ridicat două aeronave MiG-21 LanceR pentru o operațiune de interceptare și identificare vizuală a unor aeronave care evoluau în spațiul aerian internațional, în zona de responsabilitate a Bulgariei, dincolo de apele teritoriale bulgărești. Aeronavele MApN au executat fără probleme misiunea, au identificat vizual două aeronave Tupolev-22 și două aeronave Suhoi-27 ale Forțelor Aeriene Ruse. Aș caracteriza misiunea ca una de rutină, lipsită de probleme, aeronevele Forțelor Aeriene Române s-au întors la bază după executarea acestei misiuni”, a declarat Constantin Spînu, pentru postul de televiziune Digi 24. 

MiG-urile românești s-au întâlnit cu avioanele ruse pentru a doua oară în aproximativ două luni

Amintim că acesta este al doilea incident, după ce pe data de 20 mai, Comandamentul Aerian Aliat a anunțat, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că prima interceptare a bombardierelor rusești Tu-22M3, însoțite de avioane Su-27, a fost efectuată de către două avioane MiG-21 ale Forțelor Aeriene Române, deoarece acestea se îndreptau către spațiul aerian românesc.

Amintim că DefenseRomania a scris încă de azi, citând Ministerului rus al Apărării, că două bombardiere Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Aeronavele ruse survolat zona din Marea Neagră în care se desfășoară exercițiul “Sea Breeze-2020”. Așa cum a precizat și publicația noastră, pe anumite porțiuni, bombardierele au fost escortate de avioane MiG-21 LanceR aparținând Forțelor Aeriene ale României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău