Dosarul Viorel Morari // Ancheta a fost finalizată. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție rămâne după gratii ( anticorupție.md)

  • 04 Februarie 2020 09:42
Dosarul Viorel Morari // Ancheta a fost finalizată. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție rămâne după gratii ( anticorupție.md)

Procurorii au finalizat ancheta în cazul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și urmează să transmită dosarul în instanță. Totodată, Curtea de Apel Chișinău a menținut arestul preventiv pentru Morari, scrie anticorupție.md

Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari, a comunicat pentru portalul Anticorupție.md, că a fost citat pentru ziua de marți să-l asiste pe clientul său ca să facă cunoștință cu materialele cauzei.

Apărătorul a mai declarat că menținerea lui Morari în arest preventiv este neîntemeiată, deoarece, fiind finalizată ancheta, acesta nu mai poate să influențeze martorii și desfășurarea investigațiilor, după cum au invocat acuzatorii când au solicitat prelungirea arestului preventiv.

„Noi am prezentat în instanță mai multe probe care au combătut motivele invocate de procurori precum că clientul meu ar putea să părăsească țara și să se eschiveze de la urmărirea penală. Dumnealui a știut că pe numele său, la 26 decembrie, a fost pornit dosar penal. A doua zi, la 27 decembrie, Viorel Morari a depus un raport pe numele procurorului general, înregistrat în cancelarie, în care l-a anunțat că pleacă în vacanță peste hotare și se obligă să se prezinte la toate acțiunile de urmărire penală. Clientul meu a revenit în țară pe data de 7 ianuarie. A doua zi a venit la muncă, iar pe data de 10 ianuarie a fost reținut”, a precizat apărătorul.

Vasile Foltea a mai comunicat că învinuirea se bazează pe declarațiile unor procurori care susțin că au falsificat acte la indicația lui Morari. „Legea cu privire la Procuratură îi obligă pe procurori să raporteze atunci când li se ordonă ilegalități, dar nu să le comită. Articolul 94 din Codul de Procedură Penală nu admite probele obținute prin promisiunea sau acordarea unui avantaj nepermis de lege. Faptul că procurorii care au comis ilegalităle au statut de martori reprezintă un avantaj nepermis de lege”, a declarat avocatul lui Morari.

Întrega știre pe anticorupție.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău