Dosarul transnistrean și situația politică din R.Moldova, pe agenda discuțiilor Ministrului de Externe de la București și secretarului de stat al SUA

  • 20 Noiembrie 2019 18:50
Dosarul transnistrean și situația politică din R.Moldova, pe agenda discuțiilor Ministrului de Externe de la București și secretarului de stat al SUA

Ministrul afacerilor externe de la București, Bogdan Aurescu a avut ieri o întrevedere cu secretarul de stat american, Michael Pompeo, cu care a discutat printre altele dosarul transnistrean și situația politică din R.Moldova. Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii miniștrilor de externe NATO de la Bruxelles, aceasta fiind prima întrevedere între cei doi șefi ai diplomațiilor română și americană, de la preluarea mandatului noului Guvern al României.

Cu această ocazie, Bogdan Aurescu a declarat că este necesară creșterea prezenței militare americane în România, "în contextul volatil de securitate din regiunea Mării Negre", potrivit MAE Român.

Totodată, ministrul român de externe a făcut o prezentare sintetică a situației politice din Republica Moldova și a subliniat importanța dosarului transnistrean pentru securitatea României și a NATO.

Cei doi înalți oficiali au trecut în revistă agenda reuniunii ministeriale NATO și au evidențiat importanța avansării procesului de adaptare a Alianței, în pas cu evoluțiile din contextul de securitate din spațiul euro-atlantic. În acest context, ministrul român a subliniat importanța implementării pachetului privind Marea Neagră, adoptat de miniștrii de externe aliați în luna aprilie a acestui an, la Washington.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău