Dosarul transnistrean și situația politică din R.Moldova, pe agenda discuțiilor Ministrului de Externe de la București și secretarului de stat al SUA

  • 20 Noiembrie 18:50
Dosarul transnistrean și situația politică din R.Moldova, pe agenda discuțiilor Ministrului de Externe de la București și secretarului de stat al SUA

Ministrul afacerilor externe de la București, Bogdan Aurescu a avut ieri o întrevedere cu secretarul de stat american, Michael Pompeo, cu care a discutat printre altele dosarul transnistrean și situația politică din R.Moldova. Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii miniştrilor de externe NATO de la Bruxelles, aceasta fiind prima întrevedere între cei doi şefi ai diplomaţiilor română şi americană, de la preluarea mandatului noului Guvern al României.

Cu această ocazie, Bogdan Aurescu a declarat că este necesară creşterea prezenţei militare americane în România, "în contextul volatil de securitate din regiunea Mării Negre", potrivit MAE Român.

Totodată, ministrul român de externe a făcut o prezentare sintetică a situaţiei politice din Republica Moldova şi a subliniat importanţa dosarului transnistrean pentru securitatea României şi a NATO.

Cei doi înalţi oficiali au trecut în revistă agenda reuniunii ministeriale NATO şi au evidenţiat importanţa avansării procesului de adaptare a Alianţei, în pas cu evoluţiile din contextul de securitate din spaţiul euro-atlantic. În acest context, ministrul român a subliniat importanţa implementării pachetului privind Marea Neagră, adoptat de miniştrii de externe aliaţi în luna aprilie a acestui an, la Washington.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chişinău
12 °C
câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:3,1 m/s
Mon
6 °C
Tue
6 °C
Wed
8 °C
Thu
6 °C
Fri
5 °C

Curs oficial BNM 15 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 -0.0000
USD 17.3212 -0.0000
RON 4.0350 -0.0000
UAH 0.7352 -0.0000
RUB 0.2742 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău