Dosarul Sternioală: Procurorii și experții au avut acces în gospodăria fostului magistrat. Cum a fost posibil (Anticoruptie)

  • 12 Ianuarie 15:45
Dosarul Sternioală: Procurorii și experții au avut acces în gospodăria fostului magistrat. Cum a fost posibil (Anticoruptie)

Procurorii și experții, după mai multe încercări, au reușit să ajungă în gospodăia fostului magistrat, Oleg Sternioală, învinuit într-un dosar de spălare de bani, pentru a-i evalua bunurile. Fostul vice-președinte al Curții Supreme de Justiție a deschis singur porțile, după ce a văzut echipa de intervenție pregătită să pătrundă forțat în gospodăria sa, informează Anticoruptie.md.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Roman Statnîi, procurorul pe caz, ne-a comunicat că după ce sâmbătă dimineață Sternioală le-a refuzat accesul la domiciliu, a emis o ordonanță de efectuare a percheziției în cazurile când nu este posibilă amânarea. Legislația prevede astfel de intervenții în lipsa unui mandat eliberat de instanță, cu condiția ca ordonanța să fie legalizată în termen de 24 de ore de un judecător de instrucție.

„Nu am avut de ales, ne-am chinuit aproape o lună cu această expertiză, avem și o decizie judecătorească în acest sens. Avocații lui Sternioală au spus că încheierea instanței este ambiguă, dar nu au contestat-o. Am fost pregătiți, era și echipa de intervenție, gata să spargă lacătele, să pătrundem forțat, așa cum prevede legislația în astfel de cazuri. Dar în cele din urmă Sternioală a dat dovadă de bun simț și ne-a permis să intrăm și să ne facem munca”, a declarat omul legii.

Amintim că pe numele lui Oleg Sternioală a fost pornit un dosar penal pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, „caracterizată prin tăinuirea și deghizarea naturii, originii, amplasării, dispunerii, transmiterii, deplasării proprietății reale a bunurilor ori a drepturilor aferente de către o persoană care știe sau trebuia să știe că acestea constituie venituri ilicite”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12
Nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:4,1 m/s
Thu
14
Fri
16
Sat
15
Sun
16
Mon
16

Curs oficial BNM 27 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4073 0.0829
USD 17.7179 -0.0093
RON 4.0066 0.0152
UAH 0.6577 -0.0018
RUB 0.2497 0.0019
Arhivă Radio Chișinău