Dosarul privind recunoașterea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău nu a fost pus încă pe rol

  • 04 Noiembrie 2019 08:58
Dosarul privind recunoașterea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău nu a fost pus încă pe rol

Timp de aproape două luni cererea Agenției Proprietății Publice (APP) prin care a solicitat judecătorilor recunoașterea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău așa și nu a fost pusă pe rol. Potrivit mold-street.com, dosarul este transmis de la o instanță la alta, care își declină competențele.

Amintim că acum două luni, Guvernul Sandu abroga patru Hotărâri din anii 2012-2013 ale Executivului care vizau concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ulterior Agenția Proprietății Publice (APP) a depus o cerere de chemare în judecată împotriva „Avia Invest” SRL prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului de concesiune a activelor aflate în gestiunea ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent acestora. Cererea APP venea și după ce pe 30 august 2019, compania offshore NR Investments Ltd, deținută de miliardarul britanic, Nathaniel Rothschild, a anunțat că a finalizat procesul de cumpărare a cotei de 95% din Avia Invest. Anterior s-a anunțat că prim-ministrul Maia Sandu și Guvernul ar fi fost informați post-factum despre semnarea contractului.

După ce dosarul a migrat pe la mai multe instanțe Colegiul Curții de Apel a decis ca acesta urmează a fi examinat de Judecătoria Chișinău, în procedura contencioasă generală.

Deocamdată pe pagina instanțelor nu a apărut informația despre cine va examina cererea APP și când va fi prima ședință.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
12
Mon
14
Tue
13
Wed
12
Thu
14
Arhivă Radio Chișinău