Dosarul parcărilor cu plată | 11 persoane au statut de bănuit

  • 26 Aprilie 2017 12:24
Dosarul parcărilor cu plată | 11 persoane au statut de bănuit

11 persoane au statut de bănuit în dosarul penal care vizează parcările cu plată din municipiul Chișinău.

Pe lângă cele șapte persoane reținute marți, 25 aprilie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, încă patru persoane au fost audiate și sunt cercetate în stare de libertate. Este vorba despre directorul general al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, consilierul municipal, Iurie Topală, doi consilieri municipali și un reprezentant al Agenției Proprietăți Publice. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Cei patru bănuiți care sunt cercetați în stare de libertate fac parte din Comisia de selectare a partenerului privat pentru implementarea proiectului privind parcările cu plată în Chișinău. Potrivit deciziei Consiliului municipal din decembrie 2014, din această comisie au făcut parte viceprimarul Nistor Grozavu care a fost și președintele comisiei, fostul consilierul municipal Ghenadie Ivașcenco, actualii consilieri municipali Iurie Topală, Serghei Zavorotco, Veaceslav Bulat, șeful adjunct al Direcției generale transport public și căi de comunicație Vitalie Butucel, și un reprezentant al Agenției Proprietății Publice. 

Marți, șapte persoane, printre care viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, șeful Direcției transport urban și căi de comunicație, Igor Gamrețchi, fostul consilier municipal Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, precum și un om de afaceri au fost reținuți pentru 72 de ore într-un dosar ce vizează amenajarea parcărilor din municipiul Chișinău.

Potrivit presei, omul de afaceri reținut și care este bănuit că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitația de selectare a firmei câștigătoare este milionarul Aleksandr Pincevski.

Amintim că 2015, autoritățile municipale au desfășurat o licitație privind organizarea și gestionarea parcărilor cu plată în capitală. La concurs au depus oferte două companii: o firmă ungaro-austriacă și una locală ultima fiind descalificată din cauză că nu ar fi prezentat toate actele. Contractul între Primăria Chișinău și compania câștigătoare, a fost semnat de viceprimarul Nistor Grozavu. Potrivit procurorilor, licitația ar fi fost trucată, iar funcționarii Primăriei și reprezentanții companiei câștigătoare ar fi acționat în complicitate.

Cele șapte persoane reținute sunt cercetate penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și abuz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău