Dosarul Gheorghe Petic: Pretinsa victimă a violului și-a schimbat declarațiile și l-a disculpat pe învinuit (Anticoruptie)

  • 02 Noiembrie 2021 10:21
Dosarul Gheorghe Petic: Pretinsa victimă a violului și-a schimbat declarațiile și l-a disculpat pe învinuit (Anticoruptie)

Pretinsa victimă a violului de care a fost învinuit ex-polițistul din Ungheni, Gheorghe Petic, și-a retras, luni, acuzațiile, și a oferit detalii cum a fost fabricat dosarul, informează Antioruptie.md.

Potrivit sursei citate, femeia a fost adusă încătușată în sala de ședințe a Judecătoriei Orhei, deoarece se află în arest preventiv pentru că a făcut declarații false și l-a învinuit nejustificat pe Gheorghe Petic că a violat-o. Pretinsa victimă a fost audiată pe parcursul a cinci ore, cu ușile închise, și a oferit nume noi care ar fi fost cointeresate în fabricarea dosarului.

Solicitat de reporterii portalului Anticorupție.md, Gheorghe Petic ne-a comunicat că așteaptă ca procurorul pe caz să-și retragă acuzațiile la următoarea ședință și să fie achitat. ,,Eu nu urmăresc scopul ca această femeie să stea în închisoare. A făcut o prostie pentru bani mulți. Are un copil de crescut. Am discutat azi cu dânsa și i-am spus că mă interesează ca orice detaliu din fabricarea acestui dosar să fie scos la suprafață, să nu ascundă nimic. Vreau ca Gheorghe Cavcaliuc să fie adus în țară și pedepsit pentru mizeriile care le-a făcut. La fel, vreau să fie pedepsiți și slugoii lui Plahotniuc din Direcția a cincea”, ne-a comunicat Petic.

Amintim că, la începutul lunii trecute, fostul șef adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a Ministerului de Interne (SPIA), Vadim Mânzărari, și alți cinci angajați ai Inspectoratului Național de Investigații au fost reținuți marți dimineață, fiind suspectați de fabricarea dosarului pentru viol pe numele lui Gheorghe Petic.

Ulterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că l-a citat pe fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul fabricării cauzelor penale în privința activistului Gheorghe Petic și membrului Platformei DA, Ruslan Verbițchi.

Dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a sunat, la ora 14:50, o locuitoare a municipiului Ungheni a reclamat că a fost agresată fizic și violată în propriul apartament. Reținerea a avut loc la puțin timp după ce Gheorghe Petic a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu țigări peste Prut de către reprezentanții guvernării lui Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost ținut în arest preventiv timp de 9 luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deținuți și cei condamnați pe viață.


 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău