Dosarul George Simion: Ședința a fost amânată pentru miercuri

  • 09 Februarie 2016 13:38
Dosarul George Simion: Ședința a fost amânată pentru miercuri

Judecătoria sectorului Centru al municipiului Chișinău a luat o pauză până mâine, la ora 10.00 pentru a examina sesizarea liderului Platformei Acțiunea 2012, George Simion, prin care acesta îi cere Biroului de Migrație și Azil anularea deciziei de declarare a sa ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova.Chiar dacă ședința urma a fi una publică, judecătoarea…

Judecătoria sectorului Centru al municipiului Chișinău a luat o pauză până mâine, la ora 10.00 pentru a examina sesizarea liderului Platformei Acțiunea 2012, George Simion, prin care acesta îi cere Biroului de Migrație și Azil anularea deciziei de declarare a sa ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova.

Chiar dacă ședința urma a fi una publică, judecătoarea Svetlana Tizu a decis, la solicitarea reprezentanților Serviciului de Informații și Securitate, examinarea cauzei cu ușile închise. Motivul invocat de SIS a fost că informația din dosar ar putea pune în pericol securitatea Republicii Moldova.

Amintim că George Simion a fost declarat persona non-grata pentru o perioadă de 5 ani, în mai 2015. El a contestat în instanță decizia care ulterior a fost suspendată, până la examinarea cauzei în fond. În același timp, printr-o hotărâre datată cu 30 noiembrie 2015, Curtea de Apel, a casat încheierea instanței de fond și a respins solicitarea de suspendare a deciziei.

George Simion califică această acțiune drept un abuz și o sfidare a normelor de drept. El a anunțat că îi va cere președintelui Nicolae Timofti să-i acorde cetățenia Republicii Moldova ca să poată lupta în continuare pentru reunificarea celor două maluri de Prut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău