Dosarul factorilor de decizie ai BNM, la un an de urmărire penală

  • 18 Februarie 2021 17:30
Dosarul factorilor de decizie ai BNM, la un an de urmărire penală

Urmărirea penală în cazul factorilor de decizie ai Băncii Naționale a Moldovei, reținuți, acum aproape un an, în dosarul „fraudei bancare”, continuă. Investigațiile procurorilor sunt în plină desfășurare, iar învinuiții sunt cercetați în stare de libertate.

„Potrivit datelor oferite de Procuratura Anticorupție, în prezent, învinuiții sunt cercetați în stare de libertate. În cadrul urmăririi penale au fost aplicate sechestre pe diferite bunuri mobile și imobile ale învinuiților, în vederea reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune”, precizează Procuratura Generală într-un răspuns pentru IPN.

Potrivit instituției, divulgarea oricăror altor date ar putea afecta principiul confidențialității și ar prejudicia buna desfășurare a anchetei. „Concomitent, menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței. Procuratura va informa publicul larg despre rezultatele acțiunilor întreprinse pe acest dosar, așa precum se procedează pe toate dosarele de interes sporit”, se mai spune în răspunsul Procuraturii Generale.

La sfârșitul lunii martie 2020, șase foști și angajați în funcție ai BNM au fost puși sub învinuire, fiindu-le incriminate două capete de acuzare: participare la escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Erau vizați un fost guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi viceguvernatori în funcție, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul BNM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău