DOSARUL Domnica Manole: Ședință amânată până în septembrie

  • 18 August 2016 11:32
DOSARUL Domnica Manole: Ședință amânată până în septembrie

Ședința Curții Supreme de Justiției privind examinarea dosarului judecătoarei Domnica Manole, privind ridicarea imunității acesteia, a fost amânată până în luna septembrie.

Magistrata a cerut recuzarea a 4 judecători din completul de judecată, însă această solicitare nu a fost admisă, deoarece nu au putut găsiți alți judecători care să o examineze. Președinta completului de judecată a anunțat că mulți magistrați sunt în concedii.

La începutul ședinței, judecătorii Curții Supreme au decis examinarea în ședință închisă a cauzei. Deși judecătoarea și avocații ei au solicitat ca ședința să fie deschisă pentru presă, completul de judecată al Curții Supreme a respins cererea. Pe de altă parte, judecătoarea Domnica Manole a invocat dreptul său la un proces public, fiind unul de interes major. Ea a menționat că și decizia Consiliului Suprem al Magistraturii, prin care s-a permis cercetarea sa, a fost luată în ședință închisă.

Amintim că procurorul general interimar, Eduard Harujen, a cerut CSM să permită cercetarea penală a judecătoarei Curții de Apel, Domnica Manole. Motivul a fost că magistrata a pronunțat o hotărâre prin care impunea Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum la inițiativa Platformei Demnitate și Adevăr, privind alegerea prin vot direct a președintelui țării. Ulterior, hotărârea a fost casată de Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău