Dosarul de invinuire a lui Pavel Grigorciuc, trimis în judecată. Ce riscă acesta

  • 03 Mai 2019 11:11
Dosarul de invinuire a lui Pavel Grigorciuc, trimis în judecată. Ce riscă acesta

Dosarul de invinuire a lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată, anunță într-un comunicat Procuratura Generală.

Astfel, Procuratura a finalizat urmărirea penală și informează că acesta riscă amendă sau până la 5 ani închisoare pentru huliganism. 

Reprezentanții instituției susțin că, potrivit probatoriului, la 21 martie curent, aflându-se în parcul central „Ștefan cel Mare” din capitală, inculpatul l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate și jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină și l-a lovit peste față, continuând să-l insulte. „Incidentul a avut loc în prezența colegilor victimei, dar și altor persoane care se aflau în locul public. În urma acțiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de catre experții medico-legiști ca fiind ușoare”, se mai arată în comunicatul Procuraturii. 

De asemenea, în comunicat sunt menționate două cazuri în care Pavel Grigorciuc a fost condamnat, inclusiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul ce vizează dezordinile în masă din fața Procuraturii Generale din septembrie 2016.

Amintim că deputatul PD, Sergiu Sârbu, a afirmat că activistul l-ar fi lovit puternic și că s-a ales cu o comoție cerebrală, fiind internat în spital. În replică, Pavel Grigorciuc a afirmat că doar i-a tras o palmă peste față după ce deputatul l-ar fi insultat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău