Dosarul „coruperea deputaților”. CSJ a casat decizia Curții de Apel prin care Burlacu și Bagalai au fost eliberați

  • 09 Aprilie 2021 18:29
Dosarul „coruperea deputaților”. CSJ a casat decizia Curții de Apel prin care Burlacu și Bagalai au fost eliberați

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis recursul procurorilor și a casat decizia Curții de Apel în dosarul coruperii deputaților prin care Vitalie Burlacu numit și „Vitas” și Irina Baglai au fost eliberați. Decizia a fost pronunțată pe 9 aprilie curent. 

Pe 11 iunie curent, magistrații de la Curtea de Apel au casat sentința de condamnare în privința celor doi și au dispus încetarea procesului penal. În aceeași zi inculpații au fost eliberați, scrie sursa citată.

Potrivit Ziarului de Gardă, prin aceeași decizie, judecătorii de la Curtea de Apel au dispus și restituirea celor 250 de mii de dolari ridicați în anul 2014, în momentul perchezițiilor și reținerii, dar și returnarea celor cei 500 de mii de euro care, tot în 2014, au fost identificați într-un seif metalic închiriat de Irina Baglai la filiala Botanica a băncii BC „Energbank” SA.

Vitalie Burlacu și Irina Baglai au fost reținuți în martie 2014, în timp ce ar fi încercat să transmită, prin intermediari, 250 de mii USD unor deputați din Parlamentul R. Moldova.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău