Dosarul celor peste 87.000 țigări de contrabandă depistate la Sculeni – trimis în judecată

  • 06 Mai 2022 09:23
Dosarul celor peste 87.000 țigări de contrabandă depistate la Sculeni – trimis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis pe banca acuzaților tânărul de 29 de ani, care în noaptea de 8 ianuarie curent a încercat să scoată din țară, fără să declare, peste 87.000 țigări la punctul de trecere a frontierei Sculeni.

Acestea au fost depistate de angajații Poliției de Frontieră, camuflate în praguri, în aripi, în barele de protecție și în puntea din spate a automobilului pe care învinuitul îl conducea, urmare a unui control suplimentar. Captura de țigări a fost indisponibilizată, iar asupra automobilului a fost aplicat sechestru, în vederea confiscării lui ulterioare, ca bun care a fost folosit la comiterea tentativei de contrabandă.

Tânărul este cetățean al Moldovei, domiciliat în Chișinău, care deține și cetățenia României. În privința altor persoane implicate, urmărirea penală continuă, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Potrivit legii penale, contrabanda cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, însă, potrivit legii acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău