Dosarul BEM. Ședință de judecată amânată

  • 12 Februarie 2016 12:24
Dosarul BEM. Ședință de judecată amânată

Ședința de judecată în care urma să fie examinată acordarea creditelor neperformante de la Banca de Economii, a fost amânată din cauza că avocatul care reprezintă statul la proces a lipsit de la ședință.

Fostul președinte al Băncii de Economii din Moldova, Grigore Gacikevici, precum și membrii Consiliului de administrație al acesteia au compărut, astăzi, în fața magistraților de la Judecătoria Buiucani. Însă, la câteva minute după începutul ședinței, procesul a fost amânat pe motiv că avocatul părții vătămate nu s-a prezentat în instanța de judecată.

Potrivit judecătoarei Olga Cojocari,  următoarea ședință a fost programată pentru data de 28 martie.

Cinci persoane din fosta administrație a băncii au statutul de inculpat. Este vorba despre fostul președinte al BEM, ex-vicepreședintele, ex-șeful Direcției Credite și ex-șeful Direcției securitate și fostul șef al Direcției juridice.

Amintim că zilele trecute Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest pe numele fostul șef de la BEM cu 30 de zile. Grigori Gacichevici este învinuit de oferirea ilegală a unor împrumuturi în valoare de 260 de milioane de lei pentru trei companii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău