Dosarele pentru admiterea la facultate vor putea fi depuse online

  • 19 Octombrie 2023 12:47
Dosarele pentru admiterea la facultate vor putea fi depuse online

Candidații la studii superioare de licență și de master vor avea posibilitatea să depună dosarul de concurs în format online. Procedura se va realiza în baza unui ghișeu unic - Sistemul informațional „e-Admitere”. Hotărârea Guvernului privind aprobarea conceptului noului sistem a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Noul mecanism va simplifica procesul de admitere, va spori viteza de procesare a documentelor și va reduce timpul de stocare a dosarelor pe suport de hârtie. Totodată, sistemul va unifica și automatiza procesul de depunere a dosarelor de admitere la universități și va îmbunătăți evidența locurilor finanțate din surse bugetare, scrie sursa citată.

Implementarea sistemului va oferi viitorilor studenți posibilitatea să nu se deplaseze neapărat la Chișinău de exemplu pentru a depune actele la o instituție de învățământ superior. Tinerii vor putea parcurge întreaga procedură de admitere în varianta electronică, inclusiv aplicând la mai multe instituții, iar după ce vor fi selectați la una dintre universități, vor merge fizic să depună documentele.

Autoritățile estimează că noul sistem va putea fi utilizat din anul 2024.

În Republica Moldova funcționează 21 de instituții de învățământ superior, inclusiv 13 instituții publice și opt private. În municipiul Chișinău sunt 17 instituții și câte o unitate în municipiile Bălți, Comrat, Cahul și Taraclia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău