Dosarele pentru admiterea la facultate vor putea fi depuse online

  • 13 Septembrie 2023 16:16
Dosarele pentru admiterea la facultate vor putea fi depuse online

Din anul 2024, candidații la studii superioare de licență și de master vor avea posibilitatea să depună dosarul de concurs în format online. Procedura se va realiza în baza unui ghișeu unic - Sistemul informațional „e-Admitere”. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.

Noul mecanism va simplifica procesul de admitere, va spori viteza de procesare a documentelor și va reduce timpul de stocare a dosarelor pe suport de hârtie.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a afirmat la ședința Guvernului că sistemul va unifica și automatiza procesul de depunere a dosarelor de admitere la universități și va îmbunătăți evidența locurilor finanțate din surse bugetare.

„E-admitere este un ghișeu unic pentru depunerea electronică a dosarelor de concurs pentru admitere la studii superioare. Implementarea sistemului va asigura unificarea, uniformizarea și automatizarea procesului de depunere a dosarelor și va simplifica procedura pentru viitorii studenți, oferindu-le posibilitatea să nu se deplaseze neapărat la Chișinău de exemplu pentru a depune actele la o instituție. Tinerii vor putea parcurge această întreagă procedură în varianta electronică, la distanță inclusiv aplicând la multiple instituții și abia după ce vor fi selectați la una dintre universități, să meargă fizic și să depună documentele”, a afirmat Dan Perciun.

În Republica Moldova funcționează 21 de instituții de învățământ superior, inclusiv 13 instituții publice și 8 – private. În municipiul Chișinău sunt 17 instituții și câte o unitate în municipiile Bălți, Comrat, Cahul și Taraclia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău