Dosarele care ar fi fost instrumentate pe criterii politice, evaluate de mai mulți procurori. „Dacă vor fi stabilite abateri grave, acestea vor fi clasate”

  • 19 Februarie 2020 10:26
Dosarele care ar fi fost instrumentate pe criterii politice, evaluate de mai mulți procurori. „Dacă vor fi stabilite abateri grave, acestea vor fi clasate”

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că a dispus controlul unor dosare penale care ar fi fost instrumentate pe criterii politice.

 Este vorba despre dosarele de rezonanță, cum ar fi cel al avocatei Ana Ursachi, al judecătoarei Domnica Manole, ale activiștilor Gheorghe Petic și Grigore Petrenco.

Procurorul general a precizat că e vorba de 38 de dosare penale, care vor fi evaluate de mai mulți procurori. Alexandr Stoianoglo a afirmat că dacă vor fi constatate abateri grave de la lege la instrumentarea acestor dosare, acestea vor fi clasate.

„Am dispus constituirea a unui grup de control a unor cauze penale concrete, 38 de dosare penale pretins instrumentate pe criterii politice. Șase procurorii vor evalua fiecare cauză penală. Dacă vor fi stabilite abateri grave de la lege, dosarele vor fi clasate, iar cele aflate rol, procurorii vor renunța la ele”, a precizat procurorul general.

Procurorul general a mai anunțat că, în urma  controalelor la cele două procuraturi specializate, dar și pentru acțiuni de filare și hotărâri ilegale, au fost inițiate proceduri disciplinare pe numele a 24 de procurori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău