Dosarele aflate în gestiunea judecătorilor care au fost respinși de Maia Sandu vor fi redistribuite

  • 20 Septembrie 2022 19:58
Dosarele aflate în gestiunea judecătorilor care au fost respinși de Maia Sandu vor fi redistribuite

Judecătoria Chișinău sediul Centru a anunțat că dosarele aflate în examinarea judecătorilor Taisia Pruteanu, Cristina Panfil, Dragoș Crigan, Lorina Ciubotaru, Victoria Sanduță, Serafim Vasilache vor fi redistribuite pentru examinare altor judecători. Astfel, vor fi redistribuite 2.057 de cauze civile la 40 de judecători în funcție.

Bizlaw.md amintește că, la începutul verii, Președintele Republicii Moldova a respins candidaturile a 13 magistrați propuși pentru a fi numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Majoritatea celor incluși în listă au activat la Judecătoria Chișinău. Printre aceștia sunt și judecători care au ieșit public cu critici privind modul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii și al sistemului judecătoresc în general.

Ulterior, cei 13 judecători au depus cereri la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi înaintați repetat la prelungirea mandatelor. Solicitanții vor trebui însă să mai aștepte, deoarece actualul CSM nu este în drept să decidă asupra promovării sau demiterii judecătorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău