Dosar de escrocherie. Patru persoane au fost reținute după ce au pretins ștampila unei companii de IT și 140.000 euro

  • 12 Aprilie 11:30
Dosar de escrocherie. Patru persoane au fost reținute după ce au pretins ștampila unei companii de IT și 140.000 euro

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a patru chișinăuieni pentru tentativa de escrocherie în privința administratoarei unei companii din domeniul informaticii, începând din decembrie 2023.

Cei patru (de comun cu alți patru complici cercetați în libertate) au obținut prin înșelăciune de la administratoare ștampila și actele de creare a companiei de IT, pentru ca să intre în posesia sumei de 140.000 euro. Totuși, aceasta a anunțat autoritățile de drept, iar la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost aplicat sechestru asupra sumei de 120.000 euro, după ce bănuiții ar fi reușit să obțină o parte din sumă.

Îână la anunțarea autorităților, după ce au falsificat o procură a companiei pe numele unuia din bărbații reținuți, bănuiții i-au atribuit acestuia în mod fals funcția de administrator. În următoarea fază a schemei, noul „administrator” a încercat să extragă de la o bancă din Chișinău peste 2.300.000 lei de pe conturile companiei. Operațiunea însă nu i-a reușit, așa cum banca a calificat solicitarea ca suspectă și a blocat conturile companiei.

Persoanele reținute sunt parte a unui grup infracțional. Aceștia sunt opt la număr, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, domiciliați în Chișinău. Oamenii legii au ridicat de la aceștia ștampila care ar fi a companiei vizate, telefoane mobile și certificate relevante urmăririi penale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău