Dorina Curnic și-a dat demisia de la CA

  • 05 Septembrie 2019 16:52
Dorina Curnic și-a dat demisia de la CA

Membra Consiliului Audiovizualului (CA), Dorina Curnic a anunțat, pe 5 septembrie 2019, că demisionează din funcție. Aceasta și-a explicat gestul prin faptul că nu este mulțumită de activitatea președintelui Consiliul. De asemenea, aceasta a solicitat ca și președintele CA, Dragoș Vicol, să-și prezinte demisia, scrie Media-azi.md

Dorina Curnic a anunțat în debutul ședinței publice că în opinia ei lucrurile în cadrul Consiliului au degradat, iar de vina ar fi și „managementul defectuos” al președintelui CA.

Aceasta a adăugat că astfel își manifestă, inclusiv, dezacordul față de decizia anterioară a CA cu privire la demisia in corpore a membrilor Consiliului de Supraveghere al companiei Teleradio-Moldova.

De asemnea, Curnic a adăugat că se teme că pe viitor să nu fie închise mai multe posturi tv. „Îmi fac griji să nu fie închise mai multe posturi de televiziune. Reieșind din cele spuse, reiterez poziția expusă la ședința trecută, domnule Vicol, despre faptul că trebuie să vă dați demisia”, a spus Dorina Curnic.

Dragoș Vicol nu a dorit să comenteze afirmațiile Dorinei Curnic „din motive etice”.

La începutul lunii august, Dorina Curnic și altă membră a Consiliului, Veronica Cojocaru, au cerut demisia președintelui, Dragoș Vicol, și l-au învinuit de faptul că ar organiza mai multe ședințe la rând pentru a avea motiv să o demită pe Curnic pentru lipsa la mai multe ședințe. Vicol a respins acuzațiile.

Potrivit legislației, în cazul vacanței funcției, președintele CA trebuie să prezintă o notificare Comisiei parlamentare de profil în termen de 5 zile lucrătoare de la data survenirii vacanței funcție.

De menționat că, pe 19 iulie, prim-ministra Maia Sandu a venit la ședința Consiliului pentru a cere demisia in corpore a membrilor instituției.

Sursa:Media-azi.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău