Dorin Chirtoacă: Sunt sigur că peste 10 ani Chișinău, Cernăuți și Kiev vor fi parte a UE

  • 14 Octombrie 2014 16:42
Dorin Chirtoacă: Sunt sigur că peste 10 ani Chișinău, Cernăuți și Kiev vor fi parte a UE

Municipiul Chișinău își sărbătorește astăzi Hramul. De sărbătoarea capitalei a fost semnat și un acord de înfrățire cu orașul Cernăuți din Ucraina. La festivități participă oaspeți din mai multe orașe ale lumii.

Hramul a fost inaugurat de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, alături de oaspeți din alte state. Pentru că la ceremonie a fost semnat și Acordul de înfrățire cu orașul Cernăuți, Dorin Chirtoacă a vorbit despre soarta similară a celor două localități și a optat pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și Ucrainei.

”Sunt sigur că peste 10 ani, cel mult 15 ani, Chișinău și Cernăuți, Chișinău și Kiev, Chișinău și Odesa, Republica Moldova și Ucraina vor fi parte a UE, vom fi împreună cu toate orașele, cu toate statele și cu toate națiunile care trăiesc în pace și prosperitate” a declarat Dorin Chirtoacă.

Integrarea europeană ține, în primul rând, de activitatea administrațiilor publice locale, iar Acordul de înfrățire dintre Chișinău și Cernăuți va contribui la apropierea celor două state de familia europeană, a declarat și primarul Cernăuților, Oleksi Kaspruk.

”Acordul pe care îl semnăm astăzi ne va ajuta, împreună cu Chișinăul, umăr la umăr, ținând cont de istoria noastră comună, de legăturile de prietenie, să devenim parte a familiei popoarelor europene, libere și prospere” a menționat Oleksi Kaspruk.

Dorin Chirtoacă a anunțat că în semn de solidaritate cu Ucraina, Primăria nu va organiza, astăzi, focuri de artificii. În acest an, sărbătoarea de hram a fost lansată fără declarații de pe scena amenajată în Piața Marii Adunări Naționale, dar într-un mod mai tradițional, alături de un butoiaș cu vin.

”La mulți ani Chișinăului, la mulți fiecăruia dintre Dvs și să ne bucurăm de sărbătoarea orașului în cea mai caldă zi a Hramului de când mi-amintesc eu că sunt aici cu Dvs în calitate de primar”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În acest an, Chișinăul marchează 578 de ani de la prima atestare documentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău