Dorin Chirtoacă: Sunt sigur că peste 10 ani Chişinău, Cernăuţi şi Kiev vor fi parte a UE

  • 14 Octombrie 2014 16:42
Dorin Chirtoacă: Sunt sigur că peste 10 ani Chişinău, Cernăuţi şi Kiev vor fi parte a UE

Municipiul Chişinău îşi sărbătorește astăzi Hramul. De sărbătoarea capitalei a fost semnat și un acord de înfrăţire cu oraşul Cernăuţi din Ucraina. La festivităţi participă oaspeţi din mai multe oraşe ale lumii.

Hramul a fost inaugurat de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, alături de oaspeţi din alte state. Pentru că la ceremonie a fost semnat şi Acordul de înfrăţire cu orașul Cernăuţi, Dorin Chirtoacă a vorbit despre soarta similară a celor două localități şi a optat pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi Ucrainei.

”Sunt sigur că peste 10 ani, cel mult 15 ani, Chişinău şi Cernăuţi, Chişinău şi Kiev, Chişinău şi Odesa, Republica Moldova şi Ucraina vor fi parte a UE, vom fi împreună cu toate oraşele, cu toate statele şi cu toate naţiunile care trăiesc în pace şi prosperitate” a declarat Dorin Chirtoacă.

Integrarea europeană ţine, în primul rând, de activitatea administraţiilor publice locale, iar Acordul de înfrăţire dintre Chişinău şi Cernăuţi va contribui la apropierea celor două state de familia europeană, a declarat și primarul Cernăuţilor, Oleksi Kaspruk.

”Acordul pe care îl semnăm astăzi ne va ajuta, împreună cu Chişinăul, umăr la umăr, ţinând cont de istoria noastră comună, de legăturile de prietenie, să devenim parte a familiei popoarelor europene, libere şi prospere” a menționat Oleksi Kaspruk.

Dorin Chirtoacă a anunţat că în semn de solidaritate cu Ucraina, Primăria nu va organiza, astăzi, focuri de artificii. În acest an, sărbătoarea de hram a fost lansată fără declaraţii de pe scena amenajată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar într-un mod mai tradiţional, alături de un butoiaş cu vin.

”La mulţi ani Chişinăului, la mulţi fiecăruia dintre Dvs şi să ne bucurăm de sărbătoarea oraşului în cea mai caldă zi a Hramului de când mi-amintesc eu că sunt aici cu Dvs în calitate de primar”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În acest an, Chişinăul marchează 578 de ani de la prima atestare documentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
5 °C
nori împrăștiați
Umiditate:38 %
Vint:4,6 m/s
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
11 °C
Thu
14 °C
Fri
12 °C

Curs oficial BNM 05 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău