Dorin Recean, la ședința de Guvern: „Să fim raționali cu consumul de apă”

  • 17 Iulie 11:13
Dorin Recean, la ședința de Guvern: „Să fim raționali cu consumul de apă”

Peste 120 de hectare de vegetație au fost distruse de incendii pe fundalul valului de căldură extremă care afectează Rep. Moldova. Premierul Dorin Recean a făcut apel, în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, la responsabilitate din partea cetățenilor în utilizarea surselor de foc, și totodată la un consum rațional al apei, în contextul avertizărilor Cod Galben de secetă hidrologică, transmite Radio Chișinău.

Vreau să rog toți cetățenii, în primul rând, să continuăm să fim foarte atenți, să fim disciplinați, să nu incendiem din întâmplare sau intenționat pășuni, miriști, să respectăm regulile elementare de securitate, să nu aruncăm la întâmplare mucurile de țigară. Noi iată deja avem peste 120 de hectare de vegetație care au fost distruse de incendii. Să fim raționali cu consumul de apă.”, a spus Dorin Recean.

În context, premierul Dorin Recean, însoțit de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, vor întreprinde astăzi o vizită în sudul Rep. Moldova pentru a evalua pagubele suferite de agricultori ca urmare a secetei, în mod special de producătorii de cereale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău