Dorin Recean efectuează o vizită oficială la Bruxelles pentru a promova agenda europeană a R. Moldova

  • 24 Octombrie 2023 15:13
Dorin Recean efectuează o vizită  oficială la Bruxelles pentru a promova agenda europeană a R. Moldova

Prim-ministrul Dorin Recean efectuează, în perioada 24-28 octombrie o vizită oficială la Bruxelles pentru a promova agenda europeană a Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Tot la Bruxelles, Dorin Recean va avea o întrevedere cu secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, cu care va discuta programele de apărare și reziliență, inclusiv interoperabilitate cu NATO și țările membre în contextul eforturilor de modernizare a Armatei Naționale.

Prim-ministrul va participa și la ședința Consiliului Nord-Atlantic, potrivit unui comunicat al Executivului.

Însoțit de o echipă guvernamentală, premierul Dorin Recean va participa și la un forum economic, găzduit de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu genericul „Împreună mai puternici prin investiții durabile”.

Vizita de lucru la Bruxelles cuprinde o agendă de întrevederi cu șefii instituțiilor europene, inclusiv cu șeful diplomației europene, vicepreședintele Josep Borrell Fontelles, precum și cu comisarii europeni pentru economie, energie, justiție, transport, vecinătate și extindere, pentru mediu, oceane și pescuit și comisarul european pentru politici climatice, se mai arată în comunicat.

Din delegație fac parte: viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, viceprim-ministrul, ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, și secretara de stat a Ministerului Energiei, Carolina Novac.

Aceasta este cea de-a patra vizită într-o capitală europeană a premierului Dorin Recean, după cele de la București, Kyiv și Berlin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău