Dorin Recean, despre folosirea bătrânilor pentru transportarea banilor ilegali de către grupul criminal Șor: „Asta e foarte cinic”

  • 24 Aprilie 10:54
Dorin Recean, despre folosirea bătrânilor pentru transportarea banilor ilegali de către grupul criminal Șor: „Asta e foarte cinic”

Folosirea persoanelor în etate, de către grupul criminal Șor, în calitate de transportatori de bani ilegali în numerar în Rep. Moldova, este un lucru cinic a declarat premierul Dorin Recean în ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri. Declarațiile au fost făcute de premier după ce autoritățile vamale au confiscat peste un milion de dolari de la mai multe persoane, care se întorceau din Rusia, unde participaseră la crearea blocului politic ”Victorie”, de către partide afiliate grupului Șor, transmite Radio Chișinău.

„Am văzut că mai multă lume nu ia în serios problema amenințărilor hibride și iată că zilele trecute am văzut cum grupul criminal Șor utilizează deja bătrânii. Asta e foarte cinic să utilizezi bătrânii în calitate de transportatori de bani în numerar. Am să solicit instituțiilor statului să fie în continuare vigilente pentru că astfel de tentative vor continua. Acești bani sunt bani murdari, din crimă organizată din amenințări asupra statului.”, a declarat Recean.

Ieri, în cadrul unui briefing, șefului Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că cei care au încercat să introducă în țară acești bani erau remunerați cu sume de la 300 la 500 de dolari fiecare.

Procurorul- șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună a menționat că autoritățile au inițiat o cauză penală iar urmărirea este în desfășurare. Deocamdată nicio persoană nu a fost reținută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
32,24
Câțiva nori
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
26
Mon
23
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău