Dorin Recean a avut o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić, secretara generală a Consiliului Europei

  • 31 Martie 2023 16:37
Dorin Recean a avut o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić, secretara generală a Consiliului Europei

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere la Guvern cu Marija Pejčinović Burić, secretara generală a Consiliului Europei cu care a vorbit despre avansarea reformelor asumate de autorități și provocările existente în unele sectoare, inclusiv cel al justiției, se arată în comunicatul Guvernului.

„Ne preocupă contextul de securitate în regiune, încercările de destabilizare a situației interne, reforma justiției, dar și eforturile de fortificare a economiei noastre. În pofida provocărilor aduse de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, avansăm ferm pe calea aderării la Uniunea Europeană și continuăm acțiunile de dezrădăcinare a corupției”, a declarat premierul Dorin Recean.


La rândul său, secretara generală a Consiliului Europei s-a referit la importanța fortificării statului de drept.


„Mă bucur că sunteți orientați spre reformarea justiției, deoligarhizare și lupta împotriva corupției, spre fortificarea statului de drept și a democrației. Experții noștri, standardele noastre vă stau la dispoziție în contextul planului nostru de acțiuni comun, pentru a ghida aceste eforturi și pentru a consolida cadrul normativ al Republicii Moldova”, a menționat Marija Pejčinović Burić.


La final, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că autoritățile promovează consecvent respectarea drepturilor omului, a valorilor democratice și a libertății mass-media pentru a construi o societate echitabilă și o economie competitivă și rezistentă, care să ofere oamenilor siguranță. „Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Consiliul Europei de-a lungul timpului”, a conchis șeful Executivului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău